QUI SOM?

 

 

ASSEMBLEA POPULAR “LO MASET"

 

Som un grup de gent del poble, amb una iniciativa per crear una nova alternativa social, cultural i d’oci al nostre municipi sense ànim de lucre. Som persones amb inquietuds artístiques, culturals i socials que volem canviar la perspectiva de la societat actual respecte a l’estil de vida, a la curiositat pel coneixement, d’aprendre i la gestió de l’oci, ja que al territori no existeix cap espai que doni resposta i ofereixi els serveis que puguin satisfer les nostres necessitats i les de la gent en aquests aspectes. Ens mou la indignació davant la manca de recursos públics que s’ofereixen avui en dia, les mancances que hi ha al territori i la poca oferta d’alternatives (cursos, tallers, oci,..) , ja que, actualment, només podem accedir recursos que estan vinculats amb el consumisme. Nosaltres considerem que el dret a gestionar el temps lliure hauria de pertànyer al conjunt de la societat i permetre l’accés a tothom.  D’aquesta manera i per poder dur a terme totes aquestes necessitats, decidim escollir l'antiga discoteca Ülteam com a centre social.

Durant aquest any de vida com a Centre Social Lo Maset i assemblea popular hem aconseguit moltes coses, que ens agradaria compartir amb tots vosaltres. Creiem que el pas més important ha estat  aconseguir recuperar l’espai (10 anys abandonat, obert, perill per a nens, amoltonaments, brossa, rates…) i així millorar el benestar dels veïns. Aquesta tasca va ser la més dura i difícil, ja que tot ho vam realitzar nosaltres, amb ganes, temps esforç i treball. Després de 6 mesos rehabilitant el local, vam poder inaugurar-lo el 8 d’abril de 2012 .

A partir d’aquest dia ens quedava complir amb la il·lusió i les ganes que havien posat al principi, i sobretot complir amb tot allò que ens havíem plantejat.
En aquest any han estat molts els taller i cursos que hem realitzat, així com activitats per nens/es, adults, famílies, entre d’altres: 

-Tallers: de risoteràpia, d’expressió corporal, de massatges,  de reciclatge,  de malabars, de programari lliure...

-Xerrades: d’alimentació conscient, de la cooperativa integral catalana, d’energia verda alternativa, de vegetarianisme, sobre les col·lectivitzacions durant la guerra civil, de la plataforma Aigua es vida, de la productora de cine gore i terror Kutrefacto...

-Altres: Jam sessions, curs de teatre de l’oprimit, actuació del pallasso Muniatto, Sant Jordi alternatiu, concurs de dibuix infantil, recuperació de la tradició castanyera, cine i documentals amb debat, karaoke, rostides i dinars populars, cantautors, correbars, poesia, jocs populars, jornades d’intercanvi de llavors hortícoles autòctones, assajos castellers...

-Espais permanents: Ludoteca, rastrillo de roba de 2a mà i d’intercanvi, boblioteca, jocs, malabars, cafeteria, rocòdrom...

Esperem que aquet nou any poguéssim fer moltes coses més i donar alternativa al nostre poble. Ens agradaria puntualitzar que totes aquestes activitats han estat totalment gratuïtes, nomes perquè volem que la gent pugui tenir alternatives i pugui adquirir valors ja perduts i sobretot fer poble.